2012. október 3., szerda

Az Öt elem

Ködpiszkálón elég rendesen felkorbácsolták az indulatokat, de Oltáskritikus Életvédő Szövetségünk elnöke szerencsére nem hagyta annyiban a dolgot és legjobb képességei szerint válaszolt is. Idézem azon részeket, melyeknél kiesett a sámándobverő a kezemből:
A betegségek, járványok az egészségtelen életmód és a lelki diszharmónia következményei, az ember természetes alapállapota az egészség. A természet nem szorul a vakcinaipar korrekciójára.
Tehát egészségtelen életmód és lelki diszharmónia. Páran rá is kérdeztek, hogy a növények és állatok akkor miért hullanak el járványos betegségekben, mert pl. kétszáz éve a tölgyesben legelésző disznókondák elég ritkán estek össznépi depresszióba, viszont a sertésorbánc már akkoriban is pusztított.
Miért volna a gabonatáblák és a disznókondák megbetegedése ugyanaz, mint az embereké? Más létforma a gabona, más a disznó, más az ember. A növényben egy elem, az állatban négy, az emberben pedig öt aktív. A növényi lét sokkal determináltabb, az állatnak már valamivel több mozgástere van, de szabad akarattal csak az ember rendelkezik. Ostobaság tehát a gabonatáblát sújtó betegséget a kanyaróval egybevetni.
Itt egy kicsit elhomályosodott a világ, megbicsaklott a lábam, a tolldíszem is félrecsúszott.
A növényvilágban a víz elem egyedül, ami aktív, a hüllőkben a tűz és a víz, a madarakban víz, tűz, levegő, az emlős állatokban tűz, víz levegő, föld - s az emberben ezeken felül az éter. Nem Duracellről van szó, tudós urak... Létformákról. Egyik létforma betegségeinek vélt szabályait nem lehet ráhúzni a másikra! Ha a gabonatáblák - látszólag - menthetetlenül megbetegednek, az nem jelenti azt, hogy az ember is így működik... 
Na, én itt szédültem be a tábortűz mellé sámándobbal a kezemben, majdnem le is égett a wigwam.

Azért megpróbálom levezetni a magam igen egyszerű módján, hogy mi ezzel a probléma: ha valaki teljes meggyőződéssel vallja, hogy egy lapos, korong alakú világon élünk, amit egy világkígyó fon körbe, az még nem baj - kicsit furán nézünk rá, de végtére is csak egy ártalmatlan hóbort. Az se baj, ha ezen hitéből próbálja levezetni a földrengések okát és lemeztektonikai mozgások helyett a vonagló kígyót okolja.
Az már egy kicsit nagyobb baj, ha paranoid módon a szeizmológiát és annak alapjait egy világméretű geológus-összeesküvésnek tartja, de még ez is belefér. Az igazi problémát az jelenti, ha a fentiek alapján elutasítja a szükséges óvintézkedéseket és sodor másokat veszélybe, mondván őt egy termékenységi áldozat majd megóvja a kígyó haragjától.

Jelen esetben az Oltáskritikusok Szövetségében úgy okoskodnak, hogy az ember öt őselemből áll, a disznó négyből, a búzának meg jutott egy. Ez a kályha amitől elindulnak, így tényleg nincs min csodálkozni, ha alapvető mikrobiológiai tényeket kérdőjeleznek meg és vetnek el. Az viszont roppant hülyén veszi ki magát, ha valaki olyan tanulmányokat és bizonyítékokat lobogtat, melyek alapjait amúgy elveti.

Ezek után persze az is érthető, hogy miért mond valaki akkora ökörségeket, hogy "a kanyaró az immunrendszer érési folyamatának természetes velejárója", vagy "csak akkor okoz bajt, ha nem normális életkorban esik át rajta" valaki. Mondjuk a kanyaró természetes velejárója az is, hogy sokan meghalnak benne, de ez már legyen az ő problémájuk, ugye.
Az meg elég visszatetsző, ha valaki azzal érvel az oltások ellen, hogy "az emberek többsége nem fertőződik meg a legnagyobb járvány kellős közepén sem", de a halott "kisebbséget" valahogy elfelejti megemlíteni. De milyen érdekes, ha az oltáskárosodott kisebbség kerül szóba, akkor valahogy nem jön elő érvként, hogy a többségnél nem okoznak maradandó mellékhatásokat az oltások.

Megértem, ha valakinek a hite ellen való az oltás és ezért protestál. Azt viszont már nem, ha mindezt egy féltudományos maszlaggal Önti nyakon, csak azért, hogy könnyebben behülyítsen másokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése