2013. szeptember 27., péntek

Oltás által okozott halálesetek száma tízszerese az oltás által megelőzhető betegségeknek!

Érdekes cikk jelent meg minap Naturahíreken, melynek már az első bekezdése is sokkoló:
„A New Delhi-i gyermekkórház főigazgatója, Prof. Dr. Jacob Puliye szerint a WHO által ajánlott pentavalens Quinvaxem vakcinának már csupán a halálos áldozatainak száma nagyjából tízszerese annak, mint ahányan megbetegedhetnek azokban a betegségekben, melyekre az oltóanyag védelmet ígér.”
Első körben gyorsan kitérnék arra, hogy mi is az a pentavalens Quinvaxem vakcina? Ezt a „méregkoktélt” a Crucell (Hollandia) gyártja és 5 betegség ellen védi a beoltott gyermekeket: diftéria, tetanusz, szamárköhögés (pertussis), hepatitis B és haemophilus Influenzae B.
Még a témában kevésbé járatos olvasónak is azonnal feltűnik, hogy ezen betegségek egyike sem gyerekjáték, ennek kapcsán idéznék is pár adatot:
2012-ben az indiai egészségügyi minisztérium sikerként könyvelte el, hogy két év alatt a szamárköhögéses esetek száma a felére (56,188 -> 29,462), a tetanuszos esetek száma kétharmadára (898 -> 653) esett (utóbbi esetében alig tíz éve ez a szám még 1,700 eset/év volt).

Ha csak ezt a két betegséget és a védőoltásokkal elért jobb eredményeket nézzük, akkor is évente 30.000 gyermek fertőződött meg az elmúlt években (és a professzor állításával ellentétben nem megbetegedhettek). Ezek után vegyük elő Puliyel doktor másik állítását, miszerint évente az oltások tízszer több, tehát 3.000.000 (jav.: 300.000) gyermek haláláért felelősek. Elborzasztó szám, pláne ha azt vesszük, hogy évente több, mint 15 millió gyermek születik, akiknek –ezek szerint- ötöde (jav.: ötvened) része az oltás miatt nem élheti meg a felnőtt kort (összehasonlítás gyanánt: Magyarországon évente születik cirka 100.000 gyermek).

Kicsit tovább olvasva azonban érdekes dologra figyeltem fel: a professzor Indiában „csupán” 21 gyermek halálát hozta kapcsolatba az oltással, a környező országokkal együtt 39-ben…
Tényleg nem akarom elbagatellizálni a dolgot, de ez az animgif fejezi ki legjobban érzéseimet:


Vegyük át megint! 21 esetből a professzor kihozta, hogy ezen oltások tízszer annyi halálesetért felelősek, mint a betegségek, melyek ellen adják. Ezek szerint Indiában jelenleg 2.1 gyermek hal meg szamárköhögésben, tetanuszban, hepatitiszben, haem. influenza B-ben és diftériában évente összesen. Gyengébbek kedvéért: arról az országról beszélünk, ahol évente 300.000 újszülött nem éli meg a második napot és a szülés közben fellépő komplikációk-koraszülés után a fertőző betegségek állnak a harmadik helyen a halálesetek kapcsán.

Számomra hihetetlen, hogy a cikk szerzőjének ránézésre se tűnt fel, hogy mennyire fals számokat látunk, bár elnézve, hogy milyen lendületesen megpörgette a demagógia kerekét a cikk második felében, szerintem az ő látását nem nagyon homályosítja el a józan paraszti ész köde. Mondjuk azoknak sem, akik fogalom nélkül osztották tovább a fenti írást.

4 megjegyzés:

  1. A 30.000 tízszerese 300.000

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, javítva (ezért nem számolunk fejben péntek este, kiégett aggyal)

      Törlés
  2. A prof konkrét cikke:
    http://jacob.puliyel.com/download.php?id=306

    VálaszTörlés