2012. szeptember 17., hétfő

Védőoltások okozzák az autoimmun betegségeket

Ilyet írnak a naturahirek.hu-n:
Az autoimmun betegségeket modern pestisnek lehet nevezni, elmondhatatlan szenvedést és a korai, fájdalmas halált okoznak. Ez a tanulmány egyértelműen dokumentumentálja(dokumentálja is elég lesz - a szerk.) azt, hogy ennek elsődleges oka a védőoltásokból eredhet.
A tanulmányt ugyan belinkelem, de most szólok, hogy nem állok neki mély fact check-et tolni. Az mondjuk aranyos, hogy az oltásellenesek az autoimmun betegségeket a pestishez hasonlítják, ami ellen máig két hatékony módszer van: az antibiotikumos kezelés és a védőoltás. Amúgy ezt a részt már azért sem értem, mert egy mikrobiológiával kapcsolatos tanulmánytól kicsit nagy ugrás volt olyan nagyívű epidemiológiai-járványügyi kijelentésekig eljutnia a szerzőnek, hogy pestisként terjednek az autoimmun betegségek.

No mindegy, szerencsére azt is megtudjuk, hogy a krónikus betegségek elkerülhetetlen következményei a védőoltásoknak! - bár nekem kellemetlen megemlíteni, hogy erről nem írnak a tanulmányban, így haladjunk is tovább:
 „ A módszer amit választottunk az volt, hogy stimuláljuk az immunrendszert az antigén által, messze annak egyensúlyi szintjétől, mintha egy autó kapacitását akarnánk lemérni.”
Én egy kicsit visszafogottnak érzem ezt a mondatot, mert itt inkább arról volt szó, hogy túlterhelték az immunrendszert, ami nem túl meglepő eredménnyel zárult. Itt azért álljunk meg egy szóra, ugyanis bennem -laikus olvasóban- is felmerült: amennyiben kevésbé terheljük le az egerek immunrendszerét (oltások száma és mennyisége alacsonyabb, két oltás közt több idő telik el), akkor is hasonló eredményre jutnak? Ha már a tanulmány készítői is felhozták: attól, mert 50 fokos sivatagban, maximális fordulatszámon, túl sok nitro-t adagolva leégetem az autó motorját, normál esetben még nem biztos, hogy baj van.
Továbbá az, hogy a jelenlegi oltási rend során kapott oltások mennyisége mennyiben billenti ki az embereknél ezt az egyensúlyi állapotot, szintén szóba se került.

Csöppet demagóg módon azért belinkelték az összes ismert autoimmun betegséget, miközben egyik kapcsán se írják a tanulmányban, hogy azok egyértelműen az oltások miatt jöttek volna létre.
"Mindez azt jelenti, hogy annak, aki autoimmun betegségben szenved, nem szabad vért adnia más betegeknek." - egyrészt a legtöbb autoimmun betegség akut időszakában eleve nem is lennének képesek vért adni, másrészt véradásnál már most is kizáró ok a legtöbb autoimmun betegség.

Továbbá a "az iparosodott országok, amelyekben a legnagyobb a védőoltások száma, a legnagyobb csecsemő halálozási aránnyal számolhatnak?" - kapcsán szabadjon megjegyeznem, hogy az olyan ősi, természetközeli és oltásoktól mentes népeknél, mint pl. Nigériában, vagy Pakisztánban összetennék a két kezüket, ha csak a mi mutatóink dupláját kellene látniuk. Mellesleg csak az iparosodott országok közt sem áll meg ez a föltevés.

A tanulmány valóban érdekes és érdemes további kutatásokat folytatni e téren, mert könnyen lehet, hogy az autoimmun betegségek és a jelenlegi oltások között fontos kapcsolatot fedeztek fel. De egy kis higgadtsággal kellene fogadni a hírt, hogy a tudományos világnak is legyen ideje ellenőrizni és feldolgozni ezen információkat. Olyat meg pláne ne képzeljünk ezen tanulmány mögé, ami nincs is (még bizonyítva).

ui.: "the recent re-emergence of measles virus infection among a subpopulation of Japanese young adults who were not vaccinated against the virus" - micsoda véletlen, hogy ezt pont nem emelték be a cikkbe.

2 megjegyzés:

  1. Szia,
    ha nagyon OFF lesz, legfeljebb kitörlöd:
    A Ködpiszkáló blogon is foglalkoznak a témával,
    konkrétan a hepatitisz védőoltással:
    http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/09/29/adassuk-e_be_a_mereginjekciot_a_gyermekeinknek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt hamarosan törlöm innen, viszont Facebook-ra és a Google+ profiloldalakra kikerül. Köszönöm!

      Törlés