2012. szeptember 29., szombat

Pár észrevétel a Dr. Ébert Jenővel készült interjú kapcsán

A vedoltas.com-on nemrég leközöltek egy interjút, Dr. Ébert Jenővel, aki az oltások ellen emelte fel szavát. Szeretném leszögezni, hogy szakmai hozzáértését egy percig se kívánom vitatni, ha homeopátiás módszerei hatástalanok lennének, biztosan nem tölt negyven évet ezen a pályán.
Viszont nehéz nem észrevenni, hogy csöppet elfogultan áll a témához.

Nem akarom a teljes cikket idecitálni, de azért kiemelek pár érdekes részt, mint például:
A kanyarót gyönyörűen lehet kezelni homeopátiás gyógyszerekkel.

Kezelt valaha kanyarós eseteket?
Praxisom során már hosszú ideje nem láttam kanyarós megbetegedést. Ha találkozom egy esettel, természetesen homeopátiás gyógyszerekkel kezelem. Az utolsó kanyarós eset, kb. 10 évvel ezelőtt, a saját lányomé volt, aki minden komplikáció nélkül gyógyult meg.
Kicsit megtúrtam a netet, hogy a kanyaró homeopátiás kezelésével kapcsolatban találjak némi információt, de nem sok sikerrel jártam. Míg a védőoltások kapcsán percek alatt több kötetnyi tanulmány, statisztika hullott az ölembe, a homeopátiás kezelés esetében nem találtam ilyen felméréseket - nem csak arról, hogy milyen mértékben, de arról sem, hogy egyáltalán hatásosak-e. Érdekes azzal érvelni, hogy a védőoltások esetében nincs hiteles tanulmány, míg a homeopátiás kezelések esetében nem hogy hiteles, de egyáltalán tanulmány sincs.*
Ráadásul egy olyan orvos, aki praxisában rég nem látott kanyarós beteget, mégis miből gondolja, hogy az alig párszor(egyszer?) használt módszere valóban működik?

Más. A kanyaró elleni homeopátiás szerek közt olyanokra leltem, mint pl. Arsenicum album. Érdekes, míg az oltóanyagokban lévő állítólagos mérgek ellen (etil-higany, alumínium-hidroxid, formaldehid) keresztes háborút hirdettek, addig egy arzén-trioxid tartalmú keverék teljesen rendben van - melynek toxicitásához képest a fentebb felsorolt vegyületek a fasorban sincsenek.**

Sajnos az oltásellenes oldal kliséinek megfelelően Ébert úr is csak csak azt az egy indai*** vizsgálatot emlegeti a TBC kapcsán, amely őt igazolja és az összes többi -TBC-elleni oltás sikerét bizonyító- tanulmányt már elhallgatja. Mivel előre látom, hogy erre mi lesz az első érv:
A BCG-tanulmány kapcsán: [...] Indiában a való életben tesztelték a vakcinát, más országokban ellenben vért vesznek az oltottaktól, és petricsészében ráküldik a vírust. Így akármilyen eredményt kihozhatnak, csupán matematika az egész. - Labant Csaba
Kezd unalmas lenni, hogy rajta élcelődök, de aki azzal sincs tisztában, hogy a TBC esetében baktériumokról és nem vírusokról beszélünk, inkább ne akarjon osztani a témában. Továbbá a többi országban sem petri csészében küldték rá a baktériumokat a vérre, hanem az oltottak és oltatlanok körében előforduló megbetegedések számát nézték.
Csupán matematika, bizony. Ami nem hazudja azt, hogy 2+2=5, csak azért mert valakinek úgy tetszik.

Ami még megragadta a figyelmem:
Egy DDT mérgezésnek hajszálpontosan ugyanolyan tünetei lehetnek, mint a poliónak.
DDT mérgezés tünetei: bőr és szemirritáció, szemviszketés, arc/nyelv zsibbadás, szédülés, hányás, remegés, fáradtság, levertség. A szervezetben lerakódva hosszú távon rákot és génkárosodást okozhat. Közvetlenül a DDT miatt bekövetkező halálesetről nem találtam információt.****
Járványos gyermekbénulás tünetei: enyhe légúti hurut, fejfájás - majdnem, mint egy szimpla megfázás. Azonban minden 200 esetre jut egy rendkívül súlyos idegrendszeri károsodás, ami gyakran visszafordíthatatlan; a beteg egész életére lebénul, többnyire a lábára. A bénultak 5-10%-nál már a légzőizmok is leállhatnak és amennyiben nem biztosítják a folyamatos külső segítséget(lsd. még: vastüdő), megfulladnak.

Talán én látom rosszul, de még csak körülbelül sem hasonlít a kettő.

De ha már szóba került a DDT, csak szőr mentén pár érdekesség:
1. Alábbi képen J. Gordon Edwards-t látjuk, a szer legelkötelezettebb hívét, amint épp a vegyszert kanalazza. Nem kivételes alkalmat örökít meg a fénykép, ezt kb. hetente eljátszotta pár évig, hogy bizonyítsa: a szer ártalmatlan az emberre. 84 éves korában halt meg szívroham következtében, épp egy 2600 méter magas hegyet mászott meg.
2. A II. vh. végén Olaszország déli része DDT ködben úszott, úgy telenyomták a szövetségesek malária és tetű ellen. Az azt követő ötven évben nem lett magasabb se a rákos megbetegedések, se a gyermekbénulásos esetek száma az ország más területeihez viszonyítva.
3. Afrikában számos helyen máig tolják a DDT-t, mégis visszaszorult a polio.

Ettől függetlenül a DDT valóban veszélyes hosszú távon az élő szervezetek nagy részére, de hogy az emberek százezreit megnyomorító járványos gyermekbénuláshoz nem hasonlít, az is biztos.

* Ha bárkinek van e témában információja, hálás lennék, ha megosztaná velem.
** Az oltásellenes oldallal ellentétben én nem akarom elhallgatni a teljes igazságot, így meg kell említenem, hogy az arzén-trioxid kapcsán régóta folynak kutatások, úgy tűnik bizonyos autoimmun betegségek és a leukémia bizonyos változatai ellen hatásos lehet.
*** Szóba kerül egy másik vizsgálat is, amit Guinea-Bissau-ban végeztek. Erről egy külön bejegyzésben fogok írni, ugyanis rendkívül különös eredménnyel zárult. Amúgy valóban magasabb volt a halandóság az oltottak körében, de erről majd később.
**** Egy esetet találtam: 1945-ben egy alig két éves gyermek kerozinba kevert DDT-t ivott és meghalt. Mivel a kerozin közismerten veszélyes, így ott sem a DDT volt a fő ok.

14 megjegyzés:

  1. Az Arsenicum Album mint homeopátiás szer lett megemlítve. A homeopátiás szer ezesetben pl. nem tartalmazza a kiinduló anyag egyetlen részecskéjét sem, csak információt. Vagyis toxicitásról nem beszélhetünk.

    VálaszTörlés
  2. Milyen információt tartalmaz? Csak hasznos információt, vagy károsat is? Végeztek ezzel kapcsolatban kutatásokat?
    Mert én ilyet nem találtam, így jogosan feltételezem, hogy a toxikus információ is ott van a homeopátiás szerben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a jót, mert nem csak emlékezete van, de lelkiismerete is, és ennyire jó fej!

      Törlés
  3. a homeopátia működésével kapcsolatban is érdemes lenne feltúrnod a netet! a szerek az adott anyag részeit nem tartalmazzák, sok ezerszeres higításban az oldószer (víz) veszi fel az adott szer molekulaszerkezetét, ez ad információt az immunrendszernek, és csodák-csodája, minél nagyobb higításban alkalmazod, annál hatékonyabb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehezen hiszem, hogy felvenné az eredeti szer molekulaszerkezetét, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a víz molekula(H2O), ha megfeszül se tud bizonyos szerkezetekbe rendeződni (pl. heterociklusos gyűrű), mert szerencsétlen kénytelen a természet adta elektronszerkezetével élni.
      Másrészt ezzel még mindig nincs megválaszolva a kérdésem: mely információt tárolja, ha tárolja? Az immunrendszer számára hasznosat, vagy épp ellenkezőleg, a károsat?

      Törlés
    2. A materialista világnézettel vannak itt a legnagyobb problémák, illetve azzal, hogy az ember úgy akar "Istent" játszani, hogy közben nem ismeri teljesen az emberi szervezet működését. Minden tudós egy bizonyos részterület mestere, de az egész rendszer működését nem képes senki teljesen átlátni. (főleg nem hosszabb időtávon)
      Ha nyitott vagy, javaslok két videót amit érdemes megnézni:

      Masaru Emoto (a víz információhordozó képességéről) és

      Az élő mátrix: http://www.youtube.com/watch?v=-Xhvs3UsDAs

      Törlés
    3. Masaru Emoto még egy részterülethez sem ért, pont.

      Törlés
  4. 48-éve megmérgeztek, arzén-trioxiddal a kötelező Tbc-majd próba és újra oltás következtében.Majd tíz alkalommal Sabin, és hogy továbbá el tudjanak látni, ellen szérumként fajidegen fehérjével.
    Erről tanúskodik oltási könyvem és a rendelkezésemre álló orvosi dokumentumok, de ezek részleteit nem pontosan ismerem, mivel ebből nem tájékozódhatom nem adják ki, többszöri kérelmem ellenére sem. Ez korom előre haladtával igen sok rendellenességet, okozott.Mint gerinc, mint emésztési, panaszok,szív problémákat stb. A történetbe az a szép hogy nagy gonddal elhallgatták félre vezettek. Mint ma már köztudott a gyulladás csökkentő gyógyszerek is tartalmaznak Arzént.Bizonyára valaki igen vigyáz rám odafent, mert szerencsére nem haltam bele, pedig várták ! meg vizsgáltak rákra, de terhelési próbára már nem küldtek, orvosi szakvélemény, az egyén jó újra éleszthető állapotban. Szerencsére esetemben kialakult egy egyéni tolerancia, amibe mások már valószínű belehalnak. Ennyit a kötelező védő oltásról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most akkor van oltási könyv és orvosi dokumentumok, vagy nincsenek?
      Amúgy arzén trioxidot a homeopaták használnak nagyobb mértékben, szóval oda is tessék becsöngetni alkalomadtán.

      Törlés
    2. "Mint ma már köztudott a gyulladás csökkentő gyógyszerek is tartalmaznak Arzént." Megmondták a hangok is, ugye? Mert amúgy szemendszedett hazugság...

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Anyádról lennétek kritikusak hogy megcsinált ilyen idióta embert

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszünk, addig is alkalomadtán kérd meg anyukádat, hogy a helyesírást gyakorolja veled, feltéve nem vered le a füzetet, miközben kilóg a kapa nyele a szádból.

      Törlés